Tarihçe

CUMHURİYET ANAOKULU TARİHÇESİ

Cumhuriyet Anaokulu, Ankara ili Çankaya ilçesi Birlik mahallesinde giriş ve zemin olmak üzere 2 kat olarak 14.02.2000 tarihinde eğitim öğretime açılmıştır. 17 öğrenci mevcudu ile eğitime başlayan okulumuz, bugün 276 öğrenciye hizmet vermektedir.

Okulumuzda; 1 müdür, 1 müdür yardımcısı,1 rehber öğretmen, 9 öğretmen, 6 öğretmen yardımcısı, 1 memur, 1 aşçı, 1 aşçı yardımcısı ve 1 yardımcı personel çalışmaktadır. 5 etkinlik sınıfı olarak planlanan okul binamızın, yoğun talebi karşılayamaması nedeniyle, sığınak bölümüne gerekli düzenlemeler yapılarak sınıfa dönüştürülmüş, daha sonra da ek iki şube inşa edilerek 2005 yılında şube sayısı 8’e çıkarılmıştır. 2015-2016 Eğitim Öğretim  Yılında mahallemizden yoğun şekilde başvuru olasına istinaden öğretmenler odası sınıf olarak düzenlenmiştir.

Yaklaşık 1200 metrekare olan okul bahçemiz 2005 yılında çim halıyla kaplanarak, bahçe oyuncakları yenilenmiş, kum havuzu yapılmış, çocuklara daha güvenli ve kullanışlı bir oyun bahçesi haline getirilmiştir. 2012 yılında bahçe zemini çim halısı yenilenmiş, bahçe oyuncakları bakımı yapılarak yeni oyuncaklar eklenmiştir. Okul girişine veli bekleme bölümü yapılmıştır.

Okulumuz eğitimin yanı sıra, teknik donanım ve fiziksel olanaklar açısından en iyi hale getirilmeye çalışılmış ve geniş bir kütüphane oluşturulmuştur. Her sınıfta bilgisayar, televizyon, DVD, diyafon ve ses sistemi ile birlikte ihtiyaç duyulan eğitim materyalleri mevcuttur.

Çok amaçlı salonumuz 2011 yılında Cumhuriyet Bulvarı olarak düzenlenerek öğrencilerimizin değişik oyunlar oynayabileceği köşeler yerleştirilmiş ayrıca toplantı, sanatsal etkinlik (müzik, bale, drama, satranç, halk oyunları, modern dans), sinema ve gösteri salonu olarak kullanılabilmesine uygun hale getirilmiştir. Okulumuzda tam gün eğitim yapılmakta olup, sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı ve kulüp kahvaltısı olmak üzere günde dört öğün yemek çıkarılmaktadır. Yemek listelerinin hazırlanmasında çocukların günlük ihtiyacını karşılayabilecek, aynı zamanda da damak tatlarına uygun yiyeceklerin seçilmesine özen gösterilmektedir.

2015 yılında alt katta atıl durumda bulunan 2 tuvaletten biri yenilerek öğrencilerin kullanımına açılmış, bir diğeri tamamen yıkılarak okuluma drama sınıfı kazandırılmıştır.
Okulumuzda güvenlik tedbirleri en üst düzeyde olup, okul içinde ve dışında güvenlik kamerası ve alarm sistemi bulunmaktadır. Ayrıca görüntülü diyafon sistemi taktırılarak,  kapı güvenliği de arttırılmıştır.

Bütün bunlarla beraber okulumuz ülke çapında ilk defa Şubat 2006’dan itibaren İSO 9001:2000 Kalite Belgesi alarak Kalite Sistem Yönetimine geçen ilk resmi anaokulu olarak çalışmalarına hızla devam etmektedir.

Tüm çalışmalarımızda ve gelişmemizde bize her zaman destek olan, geleceğimizin teminatı çocuklarını bizlere emanet eden velilerimizle, bu emanetleri kalitesi onaylanmış eğitim anlayışımızla yetiştiren öğretmenlerimizle, CUMHURİYETİN ÇOCUKLARINI yetiştirmeye devam edeceğiz.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi